בין אם אתם הורים ממש טריים, או הורים וותיקים, תמיד מעניין ללמוד מניסיונם של הורים אחרים.
איך הופכים את המעבר ממיטת תינוק למיטת מעבר לקל ופשוט?
ריהוט שינה ועיצוב
מזל טוב! ילדכם הופך מתינוק לפעוט והגיע הזמן לעבור למיטת מעבר או מיטת ילדים.
מתי יודעים שהגיעה העת לעבור למיטה חדשה?
הסיבה העיקרית והראשונה – בטיחות. ייתכן ותינוקכם ניסה (ואולי גם הצליח) לטפס ולצאת בכוחות עצמו ממיטת התינוק. זה אומר שהגיע הזמן לעבור למיטת מעבר. סיבות נוספות אחרות – הפעוט הגיע לגיל שנתיים וחצי והחלטתם שהגיע הזמן לעבור. וגם, אתם רוצים להעביר את המיטה לגוזל קטן וחדש שהגיע למשפחה.
כיצד נערכים לפני?
הקושי העיקרי בו נתקלות משפחות בתקופה בה עובר הפעוט למיטת מעבר, הוא היכולת העצמאית של הילד לצאת מהמיטה בכוחות עצמו, מה שעלול ליצור “טיילת” בשעות הלילה שצריכות להיות מוקדשות לשינה.
- הכנה מראש – בגיל שנה וחצי, ובוודאי בגיל שנתיים, התינוק שלכם כבר מבין אתכם. לפני המעבר למיטה הסבירו לו במילים שלכם את השינוי שעומד לקרות, והכינו אותו לכך.
- שיתוף – שתפו אותו בשינוי, אולי תלכו לבחור יחד מיטה, מצעים, אולי פריט נוי למיטה או מעליה. כל דבר שיעזור לו להרגיש שהוא חלק מן השינוי שנעשה, ייצור אצלו חוויה חיובית והתרגשות לקראת השינוי.
מה עושים במהלך השינוי?
בחרו מועד התחלה. אל תחכו בהכרח לסוף שבוע. עדיף דווקא בתחילת שבוע, כאשר הפעוט חוזר מהגן והוא כבר עייף מכדי לעשות משחקי כוח מולכם בשעות הלילה.
ייתכן ובימים הראשונים הפעוט שלכם ייצא מהמיטה החדשה לחפש אתכם, אולי ידרוש מכם יותר נוכחות בחדר בזמן ההרדמה, ובגדול יבדוק את הגבולות. החשיבות הגדולה היא לשמור על סדר היום והטקס כפי שהיה רגיל אליו עד היום. לאחר הטקס, ובאם התינוק יצא מהמיטה, לוו אותו חזרה לחדר ללא מילים. ניתן לחזור על משפט מנטרה אחד קבוע, למשל: “עכשיו לילה ישנים במיטה”, ושם נגמר השיח עם הפעוט.
ככל שתהיו עקביים וקרי רוח בתגובתכם, ובעיקר “משעממים”, הפעוט יבין שאין לו מה להמשיך ולהתעקש, כי זו ההתנהלות החדשה.
זכרו – עליכם להיות עקביים ואחידים בתגובה, ועם זאת מכילים לשינוי שעובר ילדכם.
בהצלחה !
למעבר לקטגוריות המובילות שלנו:
למאמרים נוספים: