שידה לתינוק היא למעשה ארון הבגדים הראשון של הבייבי שלנו כאשר היא משמשת בין היתר לאחסון הבגדים והחפצים החשובים. זו בעצם העמדה הכי שימושית בחדר התינוקות, בה נחליף חיתולים ונלביש את התינוק. בפועל שידת תינוק מהווה קלאסיקה שנמצאת כמעט בכל בית ישראלי כבר כמה עשורים. אז כיצד נבחר בצורה חכמה ונכונה שידה מתאימה לתינוק? הנה כמה עצות חשובות שיוכלו לסייע לכם בנושא:
1. גובה – יש להתאים את השידה לגובה ההורים המתייצבים לצידה דקות רבות וארוכות ביום, בוחרים את מלתחת התינוק, מלבישים ומחתלים אותו. כדי שתוכלו לעמוד במנח טוב ולא תסבלו חלילה מכאבי גב מיותרים, מומלץ כי גובה השידה יהיה כגובה מנח זרועותיו של אדם ממוצע, משמע כ-90 ס”מ.
2. חלוקת מגירות – איך אתם מעדיפים את המגירות שלכם? מבנה השידה מורכב לרוב ממגירות בלבד. החליטו האם אתם מעדיפים מגירות ארוכות לכל רוחב השידה, מגירות קצרות לרוחבה, או שילוב של שני סוגי המגירות. הבחירה תיעשה לפי העדפתכם האישית, הנוחות שלכם, וכמות ואופי הבגדים לצד מוצרי הטקסטיל שתאחסנו בשידה.
3. ניידות – החליטו האם אתם רוצים שידה קבועה במקום אחד או שתרצו לנייד אותה בקלות בבית. ישנן שידות רבות בעלות רגליים עומדות וקבועות. במקרה שקיים צורך לנייד את השידה, לעיתים ניתן לבחור שידה בעלת גלגלים לתזוזה קלה ללא הרמה.
4. יצירתיות – רוצים להרחיב את השימושים לשידת התינוק? ישנן שידות תינוק מודרניות וחדישות המשלבות גם מדפים פתוחים עם סלסילות שבהם ניתן לאחסן צעצועים וספרים של התינוק, שיוכל לשלוף משם פריטים. בצורה כזאת, אפילו השידה מתגייסת לעצמאות של הפעוט.
5. התאמה לחללים קטנים – הרוחב של שידת תינוק קלאסית הוא 120 ס”מ. במידה וחדר התינוק קטן ולא מאפשר הכנסת רהיטים גדולים, ניתן לבחור שידת תינוק שתהיה צרה יותר. ניתן לבחור שידות ברוחב 80 ס”מ, שלמרות שאינן גדולות יחסית, הן ממקדות הרבה תשומת לב ומתאימות לכל השימושים הנדרשים.
6. וכמובן עיצוב – קלאסי, טבעי, מודרני, חדשני, אפילו אוונגרדי – נסו להתאים את עיצוב השידה לבית שלכם. באתר שלנו תוכלו למצוא מגוון שידות החתלה קלאסיות ולצד זאת גם שידות שמתאימות לסגנוני עיצוב נוספים. כך למשל, לעיצוב טבעי שידת קראפט עם שילובי עץ, לעיצוב חדשני; שידת באוהאוס עם ידיות ורגלי מתכת שחורות; ולעיצוב עם טוויסט מיוחד שידת רומי עם רגלי עץ מעוצבות כטרפז.