דברים שחשוב לדעת לפני שקונים מזרן לתינוק
רכישת מזרן לתינוק היא הרבה מעבר לנושא של נוחות ונעימות ולכן יש להקדיש לה את מלוא תשומת הלב. בדרך כלל כל מחשבה על תינוקות קשורה לרוך שעוטף אותם.
ריהוט שינה ועיצוב
מאת עדי רכטמן, נישוקה – מדריכת התפתחות ושינה
נסו לדמיין את הסיטואציה הבאה – אתם נכנסים בסוף יום לחדר בבית מלון, המיטה נקיה ומסודרת, מצעים לבנים, הקירות חלקים עם תמונה אחת או שתיים. אתם נכנסים למקלחת מפנקת ומשם לפיג’מה ולמיטה, והעיניים פשוט נעצמות….אולי עוד ברקע מוזיקה נעימה …אבל סביבת השינה מצליחה לייצר רוגע ונעימות.
אלו בדיוק התנאים להם זקוק התינוק שלכם כדי להיכנס לשינה טובה.
היגיינת שינה הוא מונח חדש יחסית שבא להסביר את הניקיון של סביבת השינה של התינוק, מבחוץ ומבפנים, המושג לקוח מאנגלית (Sleep Hygiene) והוא מגיע בבסיסו מתחום בריאות הנפש ואיכות השינה של מבוגרים. לאחרונה חוקרי שינה הבינו שגם אצל תינוקות היגיינת השינה חשובה לא פחות, והקפדה עליה תוכל לשפר רבות את איכות השינה של תינוקך גם ביום וגם בלילה.
לסיכום, הורים רבים מתמודדים עם קשיי שינה אצל תינוקותיהם. היגיינת שינה נכונה עשויה להוות פתרון יעיל ולשפר משמעותית את איכות השינה של התינוק, הן ביום והן בלילה.
הקפדה על יצירת סביבת שינה נקייה ורגועה עבור התינוק, חדר נעים ומוחשך (קלות ביום וחשוך בלילה), שעות שינה קבועות החל מגיל 3 חודשים, והקפדה שהתינוק נכנס למיטה כשהוא יבש, שבע ורגוע.
טיפים נוספים לשיפור ההרדמה של התינוק, כוללים טקס שינה קבוע הכולל פעילויות מרגיעות לפני השינה, הימנעות מגירויים כמו מסכים או טלפונים בזמן ההרדמה, הקפדה על שגרת שינה קבועה עם שעות שינה וקימה קבועות, וסבלנות והתמדה ביצירת הרגלי שינה נכונים.
יצירת סביבת שינה נכונה והקפדה על היגיינת שינה הן דרכים יעילות לשיפור איכות השינה של תינוקות, ותורמות רבות לבריאותם ורווחתם.
שינה מתוקה!
משך שעות השינה שתינוק זקוק להן תלוי בגיל שלו. באופן כללי, תינוקות שזה עתה נולדו זקוקים ליותר שעות שינה מפעוטות גדולים יותר:
לידה עד חודשיים: 14-18 שעות שינה ביממה, מפוזרות לאורך היממה.
חודשיים עד שנה: 12-16 שעות שינה ביממה, כולל 10-12 שעות בלילה ו-2-4 שעות בשתי תנומות ביום.
שנה עד שנתיים: 11-14 שעות שינה ביממה, כולל 10-12 שעות בלילה ו-1-2 שעות בשנת צהריים אחת.
שנתיים עד שלוש: 10-13 שעות שינה ביממה, כולל 10-12 שעות בלילה.
חשוב לציין שזוהי רק הנחיה כללית, וישנם תינוקות שזקוקים ליותר או פחות שינה. הדרך הטובה ביותר לדעת כמה שינה התינוק שלך צריך היא לשים לב לרמזים שהוא נותן לך. אם הוא נראה עייף, תנו לו לישון. אם הוא נראה ערני, שחקו איתו. אם אינכם בטוחים תמיד מומלץ להתייעץ עם רופא המשפחה שלכם או בטיפת חלב.
אין ספק שלמוצץ יש יתרונות רבים ביניהן חיבור להרגעה ושינה ומה עושים במקרה של תינוק שלא לוקח מוצץ? נסו ללמוד מה כן מרגיע אותו וחברו את זה להרדמה, למשל עיסוי לפני שינה או אמבטיה חמה ונעימה, לטפו את התינוק או השתמשו באביזרים מרגיעים כמו בובת פרווה או שמיכה מיוחדת.
רכישת מזרן לתינוק היא הרבה מעבר לנושא של נוחות ונעימות ולכן יש להקדיש לה את מלוא תשומת הלב. בדרך כלל כל מחשבה על תינוקות קשורה לרוך שעוטף אותם.
בין אם אתם הורים ממש טריים, או הורים וותיקים, תמיד מעניין ללמוד מניסיונם של הורים אחרים.
חדר תינוקות שאנו מעצבים עבור התינוק שלנו הוא חלום שמתממש. 9 חודשים אנו ממתינים לבואו של העולל, וכשהוא מגיע אנו רוצים לשמור עליו ולעטוף אותו, ולכן דואגים ליצור עבורו את הקן החם ביותר, החדר שלו – שם הוא ישן, מבלה ומגלה, ושם מאוחסנים דבריו וחפציו.