המיטה היחידה שגדלה איתכם מינקות ועד לעצמאות
בין אם אתם הורים ממש טריים, או הורים וותיקים, תמיד מעניין ללמוד מניסיונם של הורים אחרים.
ריהוט שינה ועיצוב
חדר תינוקות מעוצב עבור התינוק שלנו הוא חלום שמתממש. 9 חודשים אנו ממתינים לבואו של העולל, וכשהוא מגיע אנו רוצים לשמור עליו ולעטוף אותו, ולכן דואגים ליצור עבורו את הקן החם ביותר, החדר שלו – שם הוא ישן, מבלה ומגלה, ושם מאוחסנים דבריו וחפציו.
מחשבות שיעזרו לנו בעיצוב חדר התינוקות המתאים ביותר לילדנו:
בטיחות – לפני הכול אנו מתייחסים לבטיחות, בהתחשב בנתוני החדר. יש לשים לב למיקום שקעי החשמל ולכסותם, כולל במקומות המוסתרים כמו לאורך הווילונות. נתחשב במיקומי הדלתות והחלונות. אין להניח רהיטים וכסאות בקרבת הדלת באופן שהיא תיפתח ועלולה לפגוע במי שיושב בפנים. אין להציב רהיטים גבוהים ליד החלון, על מנת שלא תהיה לילדים גישה קלה לטיפוס לעברו.
סידור הרהיטים בחלל – נעדיף למקם את הריהוט באופן שיותיר חלל מרווח ככל האפשר. את המיטה מומלץ מאוד להצמיד לקיר פנימי כך שלא תושפע מחום או קור הנפלטים מקירות חיצוניים. שידת האחסנה וכל רהיט בעל גובה ימוקמו כך שאינם קרובים לחלון או לכל מקום שיהיה מסוכן או מסקרן מידי לטיפוס. השידה לתינוק תקובע לקיר על מנת למנוע סכנת נפילה במידה והפעוט יפתח את כל מגירותיה ביחד. כמו כן, נמקם את הריהוט כך שלא יהיה חשוף לשמש ישירה.
פרקטיקה – אחרי שנדאג לבטיחות ולמרחב בחדר נתייחס להיבטים המעשיים. האם זהו רק חדר שינה? האם החדר הוא גם חדר משחקים המשמש לאחסונם? אם כן, יש להתייחס לאחסון והנגשה של צעצועים ומשחקים ולבחור רהיטים בהתאם, כמו חדר הרמוני או חדר שובל. האם החדר מתוכנן לטווח הארוך עבור ילד נוסף? תכנון לטווח רחוק יכול לכלול שינוי נקודתי של רהיטים. למשל, כורסת ההנקה תוחלף בהמשך בפינת קריאה שאליה הפעוט יוכל להגיע באופן עצמאי ושתהיה לו למרחב שקט.
עיצוב – אחרי שמיפינו את הצרכים נתייחס לסגנון העיצובי. נאסוף השראות וטרנדיים לעיצוב חדר התינוק שנעימים לנו, נבין מהו שילוב החומרים וקשת הצבעים הרצויה, ובמלאכת עיצוב החדר נאזן בין כל המרכיבים. אם בחרנו ריהוט בצבע דומיננטי, נבחר אביזרים וטקסטיל ניטרליים. אם הריהוט ניטרלי, נוכל לשלב נגיעות של פרטים וטקסטיל צבעוניים יותר, פריטים ייחודיים, וכל מה שיהפוך את החדר לאישי עם הטאץ’ שלכם ושל הבייבי.
בין אם אתם הורים ממש טריים, או הורים וותיקים, תמיד מעניין ללמוד מניסיונם של הורים אחרים.
אם חשבתם שתינוקות לא יכולים לקרוא מגיל לידה……אז טעיתם.
אף פעם לא מוקדם להתחיל לקרוא, בין אם אתם עדיין בהריון ובין אם ילדתם לאחרונה, זה המאמר בשבילכם.
התפתחות תינוקות היא תהליך מורכב ומרתק, המתרחש בקצב שונה אצל כל תינוק אך כולל שלבים דומים. התהליך כולל צמיחה פיזית,